Nutričná epidemiológia - Habánová, Marta, 1969-; Masár, Oto, 1956-; Kimáková, Tatiana, 1961-; Šmehilová, Tatiana, 1967- (Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2024)
Učebnica sa zaoberá základnými epidemiologickými pojmami, metódami a rizikovými faktormi, ktoré sú najčastejšie spájané s chronickými chorobami neinfekčného pôvodu. V učebnici sú popísané epidemiologické štúdie zamerané na štúdium zdravia, výživy a choroby. Dôležitou súčasťou sú aktualizované údaje o súčasnej spotrebe jednotlivých druhov potravín, problematika vybraných rizikových faktorov životného štýlu a epidemiologická charakteristika najzávažnejších chorôb neinfekčného pôvodu súvisiacich s výživou.
Obsahuje poznámky pod čiarou
Obsahuje bibliografiu na strane 158-166 ; register
Učebnica je určená nielen študentom, ale aj širokej verejnosti, ktorá má záujem o zdravie.
Keywords: epidemiológia; štúdie epidemiologické; metódy epidemiologické; návyky stravovacie; strava, potraviny a výživa; preferencie potravinové; štýl životný; učebnica