Junqueirovy základy histologie - Mescher, Anthony L. (Praha : Galén, 2025)
Druhé české vydání oblíbené světové učebnice obsahuje překlad promyšleně uspořádané, moderní a přehledné prezentace kompletní buněčné biologie a histologie. Autoři propojili tyto obory s biochemií, imunologií, endokrinologií a fyziologií a poskytují tak nejlepší potřebný základ pro následné studium patologie. Ani v tomto vydání na konci každé kapitoly nechybí test znalostí, který čtenáři umožní zkontrolovat si, zda správně porozuměl textu, a zopakovat si nejdůležitější znalosti. Rozsáhlá obrazová a tabulková dokumentace usnadňuje učení a všechny poznatky dává do srozumitelných souvislostí s důležitými tématy. Na překladu se podílel kolektiv autorů z většiny histologických ústavu lékařských fakult v České republice. Přehledný text + kvalitní dokumentace = perfektní kombinace pro studium.
Preložené z angličtiny
Obsahuje register
Keywords: histológia; nálezy morfologické a mikroskopické; tkanivá; biológia bunková; učebnica