Lepší zrak prirodzene : praktický sprievodca na ceste za lepším zrakom - Maťuchová, Daniela (Dali-BB, s.r.o, 2023)
Ako je možné, že niekomu sa zrak upraví spontánne bez akejkoľvek liečby? Prečo by sa oči nemohli regenerovať rovnako ako iné orgány nášho tela? Ak sú okuliare tým správnym liekom, prečo teda potrebujeme stále silnejšie dioptrie, aby sme videli ostro? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky ponúka prvá slovenská kniha o prirodzenom zlepšovaní zraku. Dozviete sa v nej, ako funguje náš zrak, čo spôsobuje jeho zhoršovanie i ako naň vplývajú okuliare. Získate podrobný popis techník a aktivít určených pre váš konkrétny zrakový problém (krátkozrakosť, ďalekozrakosť, presbyopia, škúlenie, tupozrakosť ap.). Kniha obsahuje viac než 100 farebných obrázkov a fotografií, približne 70 rôznych techník, aktivít, hier, cvičení s množstvom variácií, tipov a rád, ako tieto aktivity prispôsobiť malým deťom resp. hendikepovaným osobám.