Akútny koronárny syndróm - Studenčan, Martin, 1962- (Media Group, 2025)
Publikácia docenta Martina Studenčana podáva ucelený pohľad na problematiku, reaguje na vývoj najnovších poznatkov a na potrebu ich aplikácie do klinickej praxe. Je napísaná prehľadne, vysoko odborným štýlom a pritom zrozumiteľnou a názornou formou. Problematika je mimoriadne atraktívna a zároveň poskytuje čitateľovi aj širokú škálu doteraz realizovaných významných klinických štúdií, ktoré viedli k formulovaniu jednotlivých odporúčaní. Prehľadné medicínske postupy v 3.vydaní, ktoré odrážajú všetky novinky z posledných rokov, pomôžu mnohým lekárom, ale najmä pri uplatnení pacientom. Ukazujú, že optimálna znalosť nefarmakologických, ale najmä farmakologických postupov je jednou z najdôležitejších misií, pretože v súčasnosti zostáva štatisticky najvyššou práve mortalita na AKS v období prvého roku po prepustení z nemocnice. Zaujímavosťou je možnosť komunikácie s autorom prostredníctvom asistenta umelej inteligencie. Čitatelia ocenia zhrnutie najdôležitejších faktov na konci jednotlivých kapitol.