Hodina srdca - Yalom, Irvin D., 1931-; Yalom, Ben; Gális, Vladislav, 1973- (Bratislava : Premedia, 2024)
Autor vo svojej novej knihe opisuje stretnutia s pacientmi, ktoré kvôli výpadkom pamäti musel obmedziť na jednorazové hodinové konzultácie, niečo, čo bolo v zdanlivom rozpore s celou jeho dovtedajšou praxou. Dokážete niekomu pomôcť za hodinu a je šanca, že sa v takom krátkom čase ľudsky zblížite? Revolučná prax zameraná na ešte väčší dôraz využívania jeho prístupu „tu a teraz“ priniesla svoje plody. Obľúbený terapeut-veterán zistil, že sa môže s novými pacientmi dostať čoraz hlbšie, a to v skrátenom čase, bez nárazníka budúcich stretnutí. V knihe opisuje niektoré z týchto intenzívnych konzultácií, ktoré zmenili jeho život, a skúma množstvo ľudských ťažkostí, ako aj svoj vlastný vývoj na konci kariéry terapeuta. Ukazuje, ako ochota terapeuta byť otvorený pomáha pacientovi poľaviť vo vlastnej ostražitosti, čo vedie k hlbšiemu a bezprostrednejšiemu spojeniu. Pre Yaloma táto otvorenosť znamenala, že si dovolil odhaliť detaily zo svojho osobného života, od detstva vo Washingtone s rodičmi prisťahovalcami až po nedávnu smrť manželky a otázky o pôsobení psychoterapie v našom živote.
Obsahuje biografické informácie o autoroch
Preložené z angličtiny
Keywords: psychoterapia; vzťahy medziľudské; dôvera; práce populárne; príbehy osobné