Onkologie - Soumarová, Renata (Univerzita Karlova - Nakladatelství Karolinum, 2025)
Onkologie je dynamicky se rozvíjející obor. Publikace poskytuje ucelený přehled o možnostech onkologické léčby v současné době. Je určena pro studenty lékařských fakult, které by měla seznámit především se základy nechirurgické léčby nejčastěji se vyskytujících zhoubných solidních nádorů u dospělých. Učebnice je rozdělena na část obecnou a speciální. Úvodní kapitoly vysvětlují podstatu vzniku zhoubných onemocnění, popisují principy a indikace moderní léčby, zásady výživy u onkologicky nemocných, hereditární nádorové symptomy a podobně. Kapitoly speciální části se věnují jednotlivým diagnózám, jejich výskytu, patologii, diagnostice, symptomatologii, léčbě i poléčebným komplikacím.