Léčiva : mýty a skutečnost - Rádl, Stanislav (Praha : Grada Publishing, 2025)
Kniha pro širší okruh čtenářů bez lékařského nebo farmaceutického vzdělání nabízí ucelený a čtivý pohled na svět léčiv – jak vznikají, proč jsou některá volně prodejná a jiná jen na předpis, proč jsou nové léky tak drahé a co se s nimi děje, když se stanou generiky. Autor přehledně vysvětluje fakta o lécích, jejich výzkumu, schvalování a životním cyklu. Zároveň vyvrací rozšířené mýty a objasňuje rozdíl mezi léčivy a potravními doplňky. Je kokain opravdu obsažen v nápoji Coca-Cola? Může antikoncepce „den poté“ zahubit oplodněné vajíčko? Měl být AIDS využit pro vyhlazení homosexuálů? Odpovědi na tyto mýty a další otázky ze světa léků, které známe jen z obalů krabiček, vám přináší tento srozumitelný průvodce.
Obsahuje QR kódy s prístupom k rozširujúcim materiálom
Obsahuje biografické údaje o autorovi
Obálkový podnázov: Průvodce světem léků, který objasňuje, co skutečně užíváme pro své zdraví : léky pod lupou - co opravdu polykáme
Obsahuje bibliografické odkazy a register