Tajemství empatické komunikace - Kožinová, Dagmar (Psychologie pro každého, 2025)
Komunikace je základním stavebním kamenem každého mezilidského vztahu. Mluvíme, snažíme se naslouchat, reagujeme – a přesto se tolikrát míjíme. Tato kniha vás provede světem empatické komunikace jako klíčové dovednosti, která je nezbytná v osobním i pracovním životě. Právě ta může být spojovacím mostem s lidmi, na kterých nám skutečně záleží. Naučíte se, jak zvládat své emoce, rozpoznat emoční únos u druhých, vytvořit bezpečný prostor pro otevřený dialog a účinně řešit konflikty. Čekají vás také praktická cvičení, příklady i malá první pomoc pro komunikaci v náročných situacích.