Lekárske neurovedy - Ostatníková, Daniela, 1957- (Meduca, 2025)
Lekárske neurovedy sú intenzívne sa rozvíjajúcou interprofesijnou vednou disciplínou, ktorá skúma štruktúry a funkcie ľudského mozgu a nervového systému. Neurovedný výskum stavia na poznatkoch bunkovej a molekulovej biológie, anatómie a fyziológie, na vedách o ľudskom správaní a poznávaní a snaží sa o integráciu výsledkov skúmania mozgových funkcií z pohľadu teoretických lekárskych disciplín do klinickej praxe. Práve neurovedy sú tým vedným odborom, kde sa psychológia aj iné spoločenské vedy stretávajú s biológiou a s medicínskymi a farmaceutickými vedami, aby rozšírili naše chápanie vzájomných súvislostí medzi somatickými a psychickými funkciami. Táto publikácia je v rámci učebníc v slovenskom jazyku prvotinou, jej tretie prepracované vydanie je obohatené o nové poznatky a rozšírené o kapitolu s prehľadom základných výskumných metód používaných v neurovedách.