Sprievodca prvým rokom života dieťaťa - Antošová, Monika (Fortuna Libri, 2025)
Táto kniha má jediný cieľ, a to oboznámiť prvorodičov s najnovšími poznatkami o novorodencovi a o starostlivosti o neho po pôrode a v prvom roku života, o jeho potrebách, vývoji a riešení problémov, ktoré sa môžu vyskytnúť. Počas svojej dlhoročnej praxe som zistila, že prvorodičia hľadajú rady na rôznych miestach a z množstva informácií, či už dobrých, alebo horších, si často nevedia vybrať, nevedia posúdiť, čo je správne a čo nesprávne, keďže daný problém nikdy neriešili. V ambulancii lekára nie je možné dopodrobna vysvetliť všetky otázky týkajúce sa zdravia, vývoja, starostlivosti. Táto kniha pomôže rodičom ľahšie zvládnuť prvý rok života dieťaťa a ušetrí im čas pri hľadaní informácií.