Detský mozog : školák : od šiesteho po koniec dvanásteho roku života - Krause, Robert, 1992- (IKAR, 2025)
Chcete porozumieť emóciám svojho školáka a prísť na to, čo práve prežíva? V knihe nájdete množstvo praktických rád, ako podporiť zdravý vývin dieťaťa v školskom veku. Vďaka modelovým situáciám z reálneho života prídete na to, ako komunikovať so školákmi a čomu by ste sa mali pri výchove a vzdelávaní radšej vyhnúť. Dôležité je s deťmi otvorene, trpezlivo a zrozumiteľne komunikovať, byť empatický a snažiť sa byť im vzorom. Dr. Krause vás prevedie náročnejšími obdobiami detí v školskom veku a poradí vám, ako ustáť kritické situácie a vychovať z detí zrelé, samostatné a vyrovnané osobnosti.