55 terapeutických aktivit pro zvládání úzkosti u dětí 6-11 let - Alter, Robin C. (Robin Carol), 1947-; Clarke, Crystal H. (Portál, 2025)
Počet dětí s úzkostí stále narůstá. Pokud se dítě potýká s úzkostnou poruchou, obvykle to znamená mnoho omezení běžného života. Někdy není schopno dojít do školy, jindy se nedokáže zúčastnit volnočasových aktivit a straní se svých kamarádů. Výsledkem bývá izolace. Díky zábavným aktivitám, které vycházejí z kognitivně-behaviorální terapie, může dítě ze svého začarovaného kruhu strachu a úzkosti vystoupit. Dokáže se podívat na věci z širší perspektivy, posílí své sebevědomí a pocit vlastní hodnoty, objeví své skryté schopnosti, popustí uzdu své představivosti, naučí se rozhodovat v rozmanitých situacích, a přitom se bude bavit. Terapeutické aktivity, které kniha nabízí, lze využít v práci s jednotlivci i skupinou a jsou vhodné i pro zařazení do větších terapeutických celků. Mohou být skvělým doplňkem individuální i skupinové terapie a využijí je i rodiče dětí s úzkostí.