8 kroků k překonání sociální úzkosti - Hofmann, Stefan G (Portál, 2025)
Vyhýbáte se situacím, při kterých se setkáváte s druhými lidmi? Raději zůstanete v zaměstnání, které nesnášíte, než abyste šli na pracovní pohovor? A co když máte promluvit ve společnosti? Raději se z toho vyvléknete? Pokud ano, nejspíše se potýkáte se sociální úzkostí – a vězte, že v tom nejste sami, lidí jako vy je spousta. Sociální situace vás zahlcují, necítíte se v nich komfortně, a je pro vás těžké vybudovat si trvalejší vztahy. Pokud vás setkávání s druhými lidmi unavují, může vám pomoci tato kniha. V osmi krocích vám pomůže identifikovat, s čím se vlastně potýkáte, pojmenovat klíčové okamžiky, které vás vedou k tomu, že se druhých straníte, a provede vás sociálními situacemi s humorem a nadhledem. Najdete v ní příklady terapeutických rozhovorů, sebepoznávací škály a řadu dalších pomůcek, díky nimž si uvědomíte, jak se postavit k sociální úzkosti zády.