Tučné superpotraviny a oleje - Frej, David, 1965- (Eminent, 2016)
MUDr. David Frej přesvědčivě dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí. Prvním a nejdůležitějším principem je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle a vejcích. Velice důležité jsou pro nás vejce, kakao a rostlinné oleje, například lněný, sezamový, olivový nebo kokosový. Zdravé tuky působí velice příznivě, protože: chrání před nemocemi srdce, mozkovou mrtvicí, cukrovkou; snižují riziko demence a zpomalují stárnutí; působí protizánětlivě; patří do první linie boje proti rakovině; nezpůsobují ukládání tuku v těle a podporují hubnutí; cholesterol je zdraví prospěšná látka.