Co vám lékaři neřekli a měli byste vědět mýtus o zlém cholesterolu, snídat nemusíte, pšenice poškozuje střevo, geny nejsou hlavním faktorem zdraví, kosti nepotřebují mléčné výrobky, dlouhý spánek škodí a další obecně přijímané mýty - Frej, David, 1965- (Praha Eminent, 2025)
Svět zdraví je plný polopravd, omylů a protichůdných rad. Tato kniha je klíčem k orientaci v tomto chaosu a zároveň praktickým rádcem, přinášejícím odpovědi na otázky, které si klade každý, kdo se zajímá o své zdraví. Obsahuje 49 rozšířených mýtů, které se objevují nejen v médiích, ale bohužel i v ordinacích lékařů. Každý z nich je podrobně vysvětlen a doplněn konkrétním doporučením, které můžete ihned využít ve svém každodenním životě. Kniha vychází z autorovy dvacetileté praxe ve funkční a holistické medicíně, tedy v komplexním přístupu, který nevidí člověka jen jako soubor jednotlivých částí, ale vnímá ho jako celek. Opírá se o historické zkušenosti a je podložena i množstvím vědeckých studií. Stane se vaším spolehlivým průvodcem na cestě ke kvalitnějšímu životu.
Obsahuje bibliografie ; register
Keywords: starostlivosť o zdravie; životospráva; racionálna výživa; príručky