Špeciálna chirurgia. 4, Chirurgia krku a hlavy - Černý, Ján, 1925-2000; Brozman, Michal; Fedeleš, Jozef; Galanda, Miroslav; Janovič, Jozef; Klačanský, Juraj, 1950-; Korman, Stanislav; Krošlák, Milan, 1944-; Kurill, Eugen, 1927-2013; Longauerová, Ivana, 1943-; Mračna, Ján; Podoba, Ján; et al. (Edícia pre postgraduálne štúdium lekárov a farmaceutov, 1995)
Postgraduálna príručka komplexne spracúvajúca problematiku chirurgickej liečby vývinových anomálií, benígnych i malígnych ochorení a úrazov krku, štítnej žľazy, prištítnych teliesok, hltana, ucha, nosa, prínosových a čeľustných dutín, tvárových kostí, mäkkých tkanív tváre, slinných žliaz, neurokránia, mozgu a mozgových obalov. Problematika chirurgických výkonov je spracovaná aj s indikáciami na jednotlivé operačné výkony a s terapiou pooperačných komplikácií.