Ischemická choroba srdeční, cévy, infarkt, angina pectoris : recepty, rady lékaře - Widimský, Petr, 1954-; Starnovská, Tamara (Diety pro nejčastější choroby, 1996)
Ischemická choroba srdca je závažné srdcové ochorenie spôsobené zužovaním až upchávaním vencovitých (koronárnych) tepien aterosklerózou (ukladaním rôznych látok do stien tepien). Keď sa tepna zúži nad 50%, začnú sa objavovať bolesti na hrudníku pri námahe (=angina pectoris). Keď sa tepna upchá úplne, objaví sa bolesť na hrudníku v kľude (=infarkt myokardu). Brožúrka vysvetľuje podstatu choroby a ponúka námety pre vytvorenie nových stravovacích zvykov. Uvádza 59 receptov