Ischemická choroba srdeční, cévy, infarkt, angina pectoris : recepty, rady lékaře - Widimský, Petr, 1954-; Starnovská, Tamara (Praha : Sdružení MAC, 1996)
Ischemická choroba srdca je závažné srdcové ochorenie spôsobené zužovaním až upchávaním vencovitých (koronárnych) tepien aterosklerózou (ukladaním rôznych látok do stien tepien). Keď sa tepna zúži nad 50%, začnú sa objavovať bolesti na hrudníku pri námahe (=angina pectoris). Keď sa tepna upchá úplne, objaví sa bolesť na hrudníku v kľude (=infarkt myokardu). Brožúrka vysvetľuje podstatu choroby a ponúka námety pre vytvorenie nových stravovacích zvykov. Uvádza 59 receptov
Obsahuje register
Keywords: choroba koronárna -- prevencia a kontrola -- populárne práce; hodnotenie nutričného stavu; formuláre liekové ako téma