Histológia - Klika, Eduard, 1928- (Osveta, 1988)
Vysokoškolská učebnica v novej koncepcii sa podrobne zaoberá problematikou histológie, t. j. cytológiou (náuka o bunke), histológiou v užšom zmysle slova (náuka o tkanivách) a mikroskopickou anatómiou (náuka o stavbe orgánov). V knihe sa rozoberá zloženie ľudského tela, mikroskopická stavba jeho buniek, tkanív a orgánov, ktorá je nevyhnutná na porozumenie ich fyziologických funkcií. Poznatky o mikroskopickej stavbe orgánov zdravého človeka sú predpokladom poznania mikroskopických zmien orgánov pri patologických stavoch.