Špeciálna chirurgia. 1, Chirurgia tráviacej rúry - Černý, Ján, 1925-2000 (Martin : Osveta, 1996)
Prvý zväzok súborného diela Špeciálna chirurgia komplexne spracúvajúci problematiku chirurgickej liečby chorôb tráviacej rúry od pažeráka cez bránicu, žalúdok, dvanástnik, tenké črevo, hrubé črevo, apendix až po konečník. Stručne a prehľadne infrmuje o embryológii, anatómii, fyziológii a patofyziológii orgánov tráviacej rúry, symptomatológii a diagnostike vrodených a získaných porúch jednotlivých častí tráviacich ústrojov, ale predovšetkým podáva praktické operačné návody, pričom problematiku chirurgických výkonov spracúva aj s indikáciami na jednotlivé operačné výkony a terapiou komplikácií.
Obsahuje bibliogr. odkazy
Zoznam obr. a tab.
Res. rus., angl., nem.
Register
Určené začínajúcim aj skúseným chirurgom, gastroenterológom, ako i lekárom prvého kontaktu.
Keywords: výkony chirurgické operačné -- metódy; výkony chirurgické miniinvazívne; systém tráviaci; laparoskopia; ezofág -- chirurgia; bránica -- chirurgia; žalúdok -- chirurgia; duodenum -- chirurgia; črevo hrubé -- chirurgia; črevo tenké -- chirurgia; rektum -- chirurgia; brucho akútne -- chirurgia