Menstruační cyklus - Ferin, Michel; Jewelewicz, Raphael; Warren, Michelle; Strnad, Pavel, 1951- (Praha : Grada Publishing, 1997)
Kniha je výsledkem širokého přehledu literárních údajů, které jsou kritickým zhodnocením současných názorů. Pojednává o základních buněčných procesech a fyziologických dějích v orgánech, které se podílejí na řízení menstruačního cyklu i o cyklické endokrinní va-zebné interakci mezi těmito orgány. Dále podává přehled nejdůleži-tějších patologických stavů podle současného stavu vědomostí, obsa-huje též specifická pojednání o diagnostice a současné léčbě těchto patologií. Publikaci doplňují názorné grafy, schémata a tabulky.
Keywords: cyklus menštruačný