Klinická onkológia - Maňka, Ivan, 1924-1996; Breza, Július, 1917-1991; Čepček, Peter; Černý, Vladimír, 1924-1993; Červeňanský, Ján, 1905-1977; Ďurkovský, Juraj; Godál, Anton; Haľko, Jozef, 1929-2022; Horňák, Michal, 1929-2016; Hupka, Jozef, 1923-2017; Jančina, Ján; Janec, Martin, 1921-2019; et al. (Martin : Osveta, 1979)
Postgraduálna lekárska príručka zhrnujúca základné klinické poznatky o malígnych nádorových ochoreniach všetkých orgánov a systémov. V knihe sa preberajú základy epidemiológie, etiológie a patológie ľudských nádorov, princípy diagnostiky, klasifikácie a liečby nádorových ochorení (všeobecná časť), ako aj epidemiológia, významné etiologické faktory, anatómia, patológia, diagnóza a diferenciálna diagnóza, klasifikácia, liečba a prognóza najčastejších zhubných nádorov podľa jednotlivých organóv a systémov (špeciálna časť).
Obsahuje bibliogr. odkazy a register
Resumé v rušt., angl. a nem.
Zoznam obrázkov, farebných obrázkov a tabuliek
Kniha je určená lekárom všetkých odborov, obvodným, závodným a posudkovým lekárom i špecialistom v klinickej onkológii.
Keywords: onkológia lekárska -- príručky