Akutní koronární syndromy - Vojáček, Jan, 1947- (Grada Publishing, 1998)
Ukazuje se, že nejzávažnější projevy ischemické choroby srdeční, jako je náhlá smrt, akutní infarkt myokardu či nestabilní angina pectoris, mají společnou příčinu a podobný počáteční patofyziologický mechanismus. Akutní koronární syndromy jsou nejčastější příčinou úmrtí nebo hospitalizace nemocných s ischemickou chorobou srdeční. Tato kniha vznikla díky profesionálním kvalitám autora, který nejen že má velké zkušenosti z oboru intervenční kardiologie, ale navíc - dnes jako jeden z mála zástupců tohoto oboru - i hluboké klinické znalosti.