Kardiochirurgie - Dominik, Jan, 1944- (Grada Publishing, 1998)
Kniha obsahuje a shrnuje nejdůležitější informace o současné srdeční chirurgii. Velký důraz je kladen na indikační rozvahu k operaci a na volbu optimálních operačních postupů. Text je doplněn názornými ilustracemi a schématy operačních metod, peroperačními fotografiemi i diagnostickou dokumentací (rtg, ECHO, CT apod.). Publikace je určena nejen chirurgům a kardiologům, ale i široké lékařské veřejnosti, které je schopna poskytnout ucelený přehled o současných možnostech, postupech a výsledcích srdeční chirurgie.