Kardiochirurgie - Dominik, Jan, 1944-; Žáček, Pavel, 1959-; Šustková, Hana; Baumová, Eva (Praha : Grada Publishing, 1998)
Kniha obsahuje a shrnuje nejdůležitější informace o současné srdeční chirurgii. Velký důraz je kladen na indikační rozvahu k operaci a na volbu optimálních operačních postupů. Text je doplněn názornými ilustracemi a schématy operačních metod, peroperačními fotografiemi i diagnostickou dokumentací (rtg, ECHO, CT apod.). Publikace je určena nejen chirurgům a kardiologům, ale i široké lékařské veřejnosti, které je schopna poskytnout ucelený přehled o současných možnostech, postupech a výsledcích srdeční chirurgie.
Keywords: kardiológia; výkony chirurgické na srdci; výkony chirurgické kardiovaskulárne; obeh mimotelový; revaskularizácia myokardu; choroba koronárna -- chirurgia; angioplastika koronárna balóniková; stenty -- využitie; bypass aortokoronárny; anastomóza arteria mammaria interna-arteria coronaria; chlopne srdcové -- chirurgia; protéza srdcovej chlopne; aneuryzma aorty -- chirurgia; disekcia (chirurgia, diagnostika); perikarditída -- chirurgia; nádory srdca -- chirurgia; transplantácia srdca; kontrapulzácia intraaortálna balóniková; kontrapulzácia; zariadenia na podporu srdcovej činnosti; choroby srdca -- vrodené -- chirurgia; reoperácia; starostlivosť pooperačná; výkony chirurgické miniinvazívne; kardiochirurgia; chirurgia