Fyzikální terapie 1 - Poděbradský, Jiří, 1949-; Vařeka, Ivan, 1962- (Grada Publishing, 1998)
Publikace je určena jak naprostým začátečníkům v oboru, tak odborníkům s různým stupněm znalostí. První díl publikace je členěn následovně: I. Obecná fyzikální terapie. II. Speciální systematická fyzikální terapie. III. Indikace fyzikální terapie podle diagnóz.