Zátěžová diagnostika v ambulantní a klinické praxi - Placheta, Zdeněk; Siegelová, Jarmila; Štejfa, Miloš, 1929-; Homolka, Pavel; Kára, Tomáš, 1967-2024; Novotný, Jan; Dobšák, Petr; Meluzín, Jaroslav, 1955-; Hrazdira, Luboš (Grada Publishing, 1999)
Zátěžová vyšetření přispívají ke stanovení diagnózy, k hodnocení závažnosti choroby, k rozhodnutí o vhodném léčebném postupu, k posouzení funkční zdatnosti atd. Publikace se touto problematikou zabývá komplexně a zejména směrem pro praxi v oblasti širšího okruhu nemocí a poruch (kardiovaskulárních, dýchacích, metabolických a jiných).