Teorie a terapie neuróz : [úvod do logoterapie a existenciální analýzy] - Frankl, Viktor Emil, 1905-1997 (Psyché, 1999)
V knihe autor začleňuje svoj myšlienkový prínos tomuto storočiu - logoterapii do bezprostredného rámca lekárskej teórie a praxe. Autor spája rôzne stránky jednotlivých typov ochorení - ich činitele telesné, duševné, duchovné a spoločenské, v inštruktívnych modeloch vzniku, vývoja, liečby rôznych porúch. Kniha obsahuje 2 kapitoly. V prvej sa zaoberá náukou o neurózach a psychoterapii. V druhej kapitole sa zaoberá logoterapiou a existenčnou analýzou.