Roztroušená skleróza - Kubala Havrdová, Eva (Levou zadní, 1998)
Brožúrka poslúži praktickému lekárovi ako sprievodca informáciami, ktoré v posledných tridsiatich rokoch zásadne zmenili názor na roztrúsenú sklerózu a možnosti jej terapeutického ovplyvnenia. Roztrúsená skleróza patrí medzi najbežnejšie príčiny chronickej neschopnosti z neurologickej príčiny u mladých dospelých. Postihuje nad 30 osôb zo 100 000 väčšinou vo veku 20-40 rokov. Ako rad iných autoimunitných ochorení je vyšší výskyt u žien, v pomere približne 2:1. Príručka sa venuje roztrúsenej skleróze z hľadiska histórie, epidemiológie, patogenézy a etiológie, klinických prejavov, diagnostiky, terapie, prístupu k pacientovi a organizácie starostlivosti o neho