Čo možno neviete o alergii - Hlúchová, Lucia (Staráme sa o Vás od počiatku, 2000)
Brožúrka popisuje rôzne typy alergií a možnosti ako znížiť ich závažnosť. Alergické ochorenia (senná nádcha, priedušková astma - záduch, kožné alergie typu žihľavky a ekzému) sa za posledných sto rokov stávajú stále častejšou príčinou chorobnosti, najmä u detí a mladých ľudí. Alergia je zvýšená citlivosť imunitného systému. Alergický človek neprimerane reaguje na stretnutie s určitými látkami, ktoré nazývame alergény. Zdravý človek je odolný voči tým istým látkam. Alergickú reakciu často vyvolávajú roztoče v domácom prachu, peľ tráv a stromov, domáce zvieratá, plesne, potraviny, chemické látky. Pretože alergické ochorenia sú rôznorodé, odlišujú sa aj prevencia a liečba(vyhýbanie sa alergénom, masti, spreje, antihistaminiká