Bolesti zad ve vyšším věku - Pfeiffer, Jan, 1928- (Vím víc, 2000)
Príručka populárnym spôsobom vysvetľuje stavbu, funkciu i príčiny obtiaží s chrbticou vo vyššom veku. Naznačuje liečebné postupy i pohybovú životosprávu. Obtiaže spôsobené chrbticou sú jednou z najčastejších diagnóz, s ktorou sa stretáva zdravotníctvo nie len u nás, ale i v iných vyspelých krajinách. Jedná sa o ochorenie aktívneho veku. Má často tendenciu samo sa upraviť, ale môže byť i ochorením závažným, spôsobujúcim až čiastočnú alebo úplnú invaliditu. Vo vyššom veku je preto žiaduce udržiavať dostatočnú pohyblivosť (nie prehnane veľkú) chrbtice s pevným svalovým korzetom. To sa dá zabezpečiť pravidelným aspoň polhodinovým denným cvičením alebo bicyklovaním alebo chôdzou