Operace žlučníku a žlučových cest - Šváb, Jan, 1942- (Praha : Triton, 2000)
Práca stručne a zrozumiteľne informuje o príznakoch, diagnóze a liečbe žlčových kameňov (cholelitiáze) a o ďalších ochoreniach žlčových ciest (zúženia a uzávery), ktoré sa často odvíjajú od tohto ochorenia. Zameriava sa na operačné výkony (cholecystektómiu otvorenú a laparoskopickú) a na pooperačnú starostlivosť vrátane domácej starostlivosti a diéty
Keywords: cholelitiáza -- diagnostika -- chirurgia; kamene žlčové -- chirurgia; cholecystektómia -- ošetrovanie; výkony chirurgické na žlčovom systéme -- metódy -- ošetrovanie