Operace tlustého střeva - Šváb, Jan, 1942- (Vím víc, 2000)
Práca zrozumiteľným spôsobom približuje endoskopické vyšetrenia hrubého čreva, základné chirurgické výkony na ňom a jednotlivé jeho ochorenia z hľadiska príznakov, diagnózy, liečenia, predoperačnej prípravy, vlastného operačného výkonu, pooperačného ošetrenia a domáceho ošetrenia. Vítanou pomôckou je uvedenie príznakov, kedy treba nutne volať lekára. Jedná sa väčšinou o bolesti brucha, zvracanie alebo nemožnosť vyprázdniť sa, o zvýšenie teploty nad 37,5oC alebo aj o iné problémy.