Alternatívna medicína a onkológia - Ujházy, Viliam, 1926-2023 (Liga proti rakovine SR, 2000)
Brožúrka poskytuje onkologickým pacientom, ich príbuzným a laickej verejnosti objektívne informácie o alternatívnej medicíne a onkológii. Pojmom „alternatívna medicína“ sa označujú diagnostické a liečebné postupy, ktoré sa líšia od tých, ktoré požíva tzv. konvenčná medicína (tradičná – školská medicína). Jej podstatu vystihuje aj iné pomenovanie – „medicína neoverených metód“. Publikácia objasňuje tie metódy alternatívnej medicíny, s ktorými sa najčastejšie stretávame: liečiteľstvo, homeopatia, akupunktúra a iné