Výživa pri rakovine : rady nielen pre postihnutých - Kuzma, Ivan (Liga proti rakovine SR, 2000)
Brožúrka poskytuje odborné informácie o výžive a stravovaní v prvom rade chorým na rakovinu, ich rodinným príslušníkom a príbuzným, ale aj odborníkom, ktorí sa zaoberajú touto problematikou. Text zrozumiteľne vysvetľuje súvislosti medzi rakovinou a výživou. Kriticky pristupuje k alternatívnym a doplnkovým formám stravovania. Poskytuje rady a odporúčania o stravovaní počas liečby rakoviny. Uvádza vhodnú plnohodnotnú stravu, chudobnú na škodlivé látky, ktorou sa majú trvale stravovať chorí na rakovinu, ale aj zdraví. Primeraná výživa znamená priaznivejší priebeh choroby a vyššiu kvalitu života chorého