Rakovina kože : rady nielen pre postihnutých - Kuzma, Ivan (Liga proti rakovine SR, 1999)
Brožúrka popisuje štruktúru (pokožka, zamša, podkožná tuková vrstva) a funkciu kože, vznik a druhy nádorov (1.karcinómy, 2. sarkómy, 3. nádory krvi, krvotvorných orgánov a lymfatického systému, 4. nádory nervového systému), účinky ultrafialových lúčov (UVA – 320-400 nm, UVB – 280-320 nm, UVC – 260-280 nm) a výskyt rakoviny kože vo svete a na Slovensku (3017 ochorení/ 1997). Podrobnejšie rozoberá bazalióm, spinalióm a malígny melanóm z hľadiska varovných príznakov, vzhľadu, liečby, miesta výskytu a starostlivosti po liečbe. Pomerne veľká časť je venovaná preventívnym opatreniam, prehliadkam a varovným príznakom. Nechýbajú aj vysvetlivky odborných výrazov