Průvodce ženy jiným stavem : početí, těhotenství, porod, šestinedělí - Čekal, Miloš, 1956-; Šulc, Jan, 1956- (Knížky dostupné každému, 2001)
Príručka zrozumiteľne objasňuje procesy, ktoré prebiehajú v tehotenstve, pri pôrode a v šestonedelí. Informuje, čo je normálne, čo treba už považovať za odchýlku, čo je nebezpečné, čo naopak sa nepovažuje za riziko, čo sa môže a čo je zakázané, čo bolí, čo nebolí, komu sa zveriť, ak sú problémy, za kým a kam ísť pri komplikáciách. Rady skúsených autorov – gynekológov - vychádzajú z najnovších poznatkov svojho a príbuzných odborov plus vyše 20-ročnej praxe. Zvolená forma – množstvo podkapitol, a z nich mnohé ako otázky - určite rýchlo uspokojí každú, i netušenú zvedavosť a dá veľmi rýchlu odpoveď na neznáme javy