Atlas patofyziologie člověka - Silbernagl, Stefan, 1939-; Lang, Florian; Gay, Wolf-Rüdiger; Rothenburger, Astried; Trojan, Stanislav, 1934-; Trávníčková, Eliana, 1927-; Langmeier, Miloš, 1951-; Kittnar, Otomar, 1953-; Mareš, Jan, 1948-2021; Rokyta, Richard, 1938-; Wittner, Michal; Wünsch, Zdeněk (Praha : Grada Publishing, 2001)
Patofyziologie představuje jeden ze základních a nejdůležitějších studijních předmětů v preklinickém studiu medicíny. Tím, že seznamuje principiálně s patogenezí všech onemocnění, stává se základem klinických znalostí nejen studenta, ale každého lékaře. S vývojem poznání a pokrokem lékařské vědy se patofyziologické znalosti mění, a proto jsou neustále předmětem zájmu a stálého postgraduálního studia lékařů všech oborů. Kniha je svým pojetím a zpracováním ojedinělá, neboť patofyziologické pochody jsou vysvětleny pomocí obrazů a schémat a textová část se vždy k obrazu váže.
Obsahuje bibliogr. odkazy a register
Keywords: fyziológia -- klasifikácia; procesy patologické -- klasifikácia; ilustrácie lekárske; atlas