Dospívání : kniha pro rodiče - Orvin, George H. (Pro rodiče, 2001)
Hlavnou témou tejto výborne napísanej knihy je adolescencia, adolescenti, rodiny a rodičia, komunikácia s dospievajúcimi, vytvorenie identity vlastného Ja. Publikácia nie je návodom "ako" vychovávať deti - pomáha rodičom pochopiť proces dospievania ich potomka a tak mu porozumieť. Na ceste dospelosti najväčšie bremeno spočíva na pleciach adolescenta. Problémom a výzvam však musia čeliť aj rodičia - svojim vlastným aj svojho potomka. Ak tomu všetkému porozumejú, budú lepšie pripravení pomôcť svojmu dieťaťu, aby sa stal z neho zdravý, samostatný dospelý človek