Nemoci prsu pro gynekology - Strnad, Pavel, 1951-; Daneš, Jan, 1955- (Grada Publishing, 2001)
Senologie byla oprávněně zařazena do pregraduální i postgraduální výuky v gynekologii, neboť v současné době dochází k postižení dalších věkových skupin žen chorobami prsu. Rakovinový proces v prsu je stále jedním z nejčastějších maligních onemocnění a jeho frekvence stoupá.