Nemoci prsu pro gynekology - Strnad, Pavel, 1951-; Daneš, Jan, 1955- (Praha : Grada Publishing, 2001)
Senologie byla oprávněně zařazena do pregraduální i postgraduální výuky v gynekologii, neboť v současné době dochází k postižení dalších věkových skupin žen chorobami prsu. Rakovinový proces v prsu je stále jedním z nejčastějších maligních onemocnění a jeho frekvence stoupá.
Obsahuje bibliogr. odkazy a register
Keywords: choroby prsníka -- patológia -- epidemiológia -- rádiografia; nádory prsníka -- genetika -- etiológia -- tehotenstvo; karcinóm -- etiológia -- farmakoterapia -- prevencia a kontrola; estrogény -- použitie terapeutické -- účinky nežiaduce; terapia hormonálna substitučná; antikoncepcia; prsník -- anatómia a histológia -- fyziológia -- patológia; choroby prsníka -- diagnostika -- etiológia -- farmakoterapia