Diferenciální diagnóza závratí - Ambler, Zdeněk, 1940-2013; Jeřábek, Jaroslav (Praha : Triton, 2001)
Závratě jsou velmi častým příznakem, na který si stěžuje řada nemocných. Nejen pro nemocné, ale často i pro lékaře představují nepříjemnou stížnost kvůli obtížím se stanovením pravé příčiny i správné léčby. Předkládaná publikace si proto klade za cíl přispět ke zlepšení diagnostiky i léčby různých závrativých stavů. Přestože vychází v malém kapesním formátu, snažili jsme se, aby obsahovala vše podstatné, co přispěje k lepšímu porozumění a diferenciální diagnostice závratí. Základní informace jsou určeny praktickým lékařům, podrobnější pak především neurologům. Budeme rádi, když každý čtenář najde v této příručce užitečná poučení, která pomohou nejen jemu v základní diagnostice a léčbě závratí, ale především našim nemocným.
Obsahuje zoznam použitých skratiek
Obsahuje bibliogr. odkazy a register
Keywords: pocit točenia hlavy -- diagnostika -- terapia; diagnostika diferenciálna; vertigo -- diagnostika -- terapia; labyrint vestibulárny -- anatómia a histológia -- fyziológia -- patofyziológia; tinitus; príručka