Všeobecná onkológia : pre stredné školy - Hlavčák, Peter; Jassingerová, Edita; Krištúfek, Peter, 1945-2022; Laginová, Viera; Molnárová, Alžbeta; Pleško, Ivan, 1930-2016; Špánik, Stanislav, 1959-; Švancárová, Ľubica; Ujházy, Viliam, 1926-2023; Valovičová, Eva, 1937- (Liga proti rakovine SR, 2001)
Učebnica onkologickej výchovy poskytuje stredoškolákom i ďalším záujemcom dôležité informácie z problematiky rakoviny. Na Slovensku ochorie každoročne na rakovinu viac ako 22 000 ľudí. Alarmujúcim je však skutočnosť, že mnohí prichádzajú na liečenie neskoro, kedy je šanca na trvalé vyliečenie nízka. Vyššiu informovanosť v tejto oblasti zabezpečuje stredoškolská učebnica. Venuje sa príčinám vzniku rakoviny, jej epidemiológii, primárnej a sekundárnej prevencii, možnostiam a spôsobom diagnostiky a liečby