Akutní stavy v nefrologii - Teplan, Vladimír, 1949- (Praha : Triton, 1999)
Praktická pomôcka na urgentnú diagnózu a bezprostredné liečebné postupy v situáciách, keď by mohlo dôjsť k poškodeniu ľadvín a urogenitálneho traktu, prípadne i celého organizmu. Popisujú sa akútne symptómy a nálezy v nefrológii, akútne zlyhanie ľadvín, akútne i rýchlo progredujúca glomerulonefritída, malígna nefroskleróza, hypertenzná kríza, pozdná gestóza, cievne choroby s akútnym priebehom, akútne tubulointersticiálne nefritídy, akútne obštrukcie močových ciest, toxické nefropatie, akútne stavy u pacientov dialyzovaných, akútne stavy po transplantácii ľadviny alebo spojené s poruchou metabolizmu vody, elektrolytov, acidobázickej rovnováhy
Obsahuje bibliogr. odkazy a register
Keywords: choroby obličiek -- etiológia -- diagnostika -- terapia; choroba akútna