... když už bereš ... : informace pro uživatele - Krekulová, Laura (Triton, 1999)
Útla knižočka je zameraná predovšetkým na zdravotné komplikácie brania drog a na spôsoby, ako možno zmenšiť riziká poškodenia zdravia a trvalých následkov. Zdravotné problémy sú rozdelené do nasledujúcich skupín: celkové poruchy zdravia (poruchy telesného vývoja a podvýživa, toxické postihnutia orgánov), infekcie, psychické poruchy a predávkovanie. Jazyk vyjadrovania je veľmi neformálny, blízky mládeži, podobne aj úvod a ilustrácie