Glaukom : informace pro pacienty - Hycl, Josef (Triton, 2000)
Zdravotnícka príručka formou otázok a odpovedí vysvetľuje čo je glaukóm, ľudovo - zelený zákal, ako sa diagnostikuje, lieči a odlišuje od katarakty. Podstatou glaukómu je zvýšený vnútroočný tlak, ktorý vedie k poškodeniu zrakového nervu, tým ku zhoršeniu videnia. Zmeny na zrakovom nerve sú nevratné. Vnútroočný tlak sa znižuje kvapkami alebo kombináciou kvapiek, v prípade neúspechu laserovou alebo chirurgickou operáciou