Abeceda diabetu : příručka pro děti, mladé dospělé a jejich rodiče - Lebl, Jan, 1955-; Burgerová, Radka, 1974-; Francová, Helena, 1961-; Komárková, Jana, 1965-; Škvor, Jaroslav, 1955- (Medica., 1998)
Diabetes mellitus alebo cukrovka je porucha, pri ktorej telo nedokáže dobre hospodáriť s glukózou (hroznovým cukrom). Zvýšený obsah tohto jednoduchého cukru v krvi nad 6 mmol/l predstavuje hyperglykémiu. Príručka podáva informácie o chorobe a praktické rady pre deti a ich rodičov ako s ňou žiť - ako sa napr. kontroluje a upravuje glykémia, ako sa stravovať, športovať, cestovať, liečiť, a pod.