Fajčenie a ženy - Redhammer, Rafael, 1934- (Liga proti rakovine SR, 2001)
Fajčenie predstavuje vážny medicínsky i spoločenský problém. V Slovenskej republike fajčí priemerne 34% obyvateľov (43% mužov a 26% žien). Brožúrka upozorňuje, že fajčenie nie je zlozvyk, je to závislosť jednak psychosociálna, jednak fyzická. Uvádza Fagerströmov dotazník závislosti od nikotínu, vysvetľuje škodlivosť tabakového dymu, aké ochorenia vznikajú v dôsledku fajčenia, aké osobitosti má fajčenie u žien, ako sa odvykať od fajčenia, i základné desatoro proti rakovine