Rakovina obličiek : informácie a rady - Stojkovič, Jozef (Liga proti rakovine SR, 2001)
Na Slovensku sa ročne diagnostikuje približne 600 nových prípadov nádorov obličiek, čo predstavuje okolo 2 % všetkých nádorov. Brožúrka informuje o príznakoch, diagnóze, liečbe i vyhliadkach do budúcnosti u pacientov s nádorom obličky. Nedostatočný prejav symptómov alebo bagatelizovanie napr. krvi v moči, bolesti v bedrovej oblasti by mohlo viesť k osudovému zvratu. Pri zachytení počiatočného nádoru je vysoká šanca na trvalé vyliečenie