Zdravě, chutně, příjemně - Šoltysová, Taťjana, 1946-; Komárek, Lumír, 1938- (Státní zdravotní ústav, 2001)
Receptár určený pre tých, ktorí chcú aktívne riadiť svoj život a starostlivosť o zdravie. Náš život je ešte stále o 4-6 rokov kratší oproti rozvinutým krajinám. Každý z nás si však môže ovplyvniť výživu, telesnú aktivitu, vzťah k fajčeniu i pitiu alkoholu, t.j. faktory, ktoré majú viac ako 60-percentný vplyv na naše zdravie. Najviac pozornosti je venované zodpovedajúcej výžive. Je to taká výživa, ktorá berie do úvahy špecifiká jednotlivca, jeho zdravotný stav, dedičný základ, životný štýl, rešpektuje doterajšie stravovacie návyky a chute a s ohľadom na tieto skutočnosti zabezpečí pre neho vyhovujúci príjem základných živín